miercuri, 13 ianuarie 2010

Matrioshka

"Nu caut vorbe pe ales/Nici stiu cum as incepe..."
Eu gresesc, tu gresesti, el/ea greseste. Noi gresim. De cand lumea si pamantul. Cu orgolii si mandrii, cu frustrari si (false) pareri de rau.
Pacat ca ne pierdem in detalii, ca pierdem din vedere situatii si oameni care ne-au facilitat intr-un fel sau altul felul de a fi.
Fel si fel de specimene, de tipologii una mai spectaculoasa ca alta.
Sunt indivizi cu care nu vrei sa ai de-a face pentru ca ti-a mai ramas o doza de respect fata de tine. Din ciclul "prosti, da multi", de aceea preferi sa-ti vezi de drum dupa ce ti-ai dat seama cat (nu) le poate capul.
Insa sunt si oameni pe care ii apropii doar pentru ca existi, fara niciun efort, cu care te intelegi fara doar si poate. Sunt oameni de la care inveti fara sa ai impresia ca incearca sa-si impuna un punct de vedere sau ca vor sa-si dovedeasca superioritatea. Sunt oameni de care te atasezi pentru ca denota respect si cu care nu simti nevoia sa duci lupta pentru masculul alfa.
Daca se intampla sa citesti randurile astea, vei sti ca esti persoana vizata, cum de asemenea vei sti ca mi-e dor de tine, pentru ca si tie la randu-ti ti-e dor. De interminabilele discutii cu tema "ce-i cu cucul ala?", de alimentatia (spirituala:D) saracacioasa, de goana dupa iluzii pe care o impartaseam. Stiu ca mai usor ti-a fost sa te prefaci ca nu te doare capul, cum stiu totodata ca la tine chestia asta are efect invers. Nu te chinui sa gasesti explicatii, pentru ca nu le am nici eu. Desi nu ti-am gafat-o in mod direct, am certitudinea ca te-am dezamagit. E suficient sa nu mai pot sa-ti vad ochii. "Focu` la tine..."

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu daca trebuie sa ma simt , asa ca, ce-ai zice de niste indicii ? Pariu ca sunt multe persoane pe care le-ai dezamagit, deci.. ? Astept.

myhac spunea...

Magistrala perspectiva...te semnezi "anonim" si totusi ma lasi pe mine sa citesc printre randuri identitatea. Asa cum am reusit eu sa o fac, n-am nicio indoiala ca esti capabila sa identifici persoana vizata de postare.