miercuri, 26 noiembrie 2008

Dialog in 36

Suferind in mod vadit de angoase existentiale, doi tipi isi impartaseau amarul amoros rezultat al deceptiei unei vaste experiente de viata. Sa fi fost de fapt un trialog, pentru ca la un nivel pasiv, colaboram si eu la discutia lor.
Indivizii in cauza isi exprimau loviturile in...COA...lele Mapului printr`o evocare filozofica a carentelor feminine.
Individ1 : -Da frate, toate femeile sunt o apa si`un pamant...
Individ2:- Si se mai zice despre noi ca suntem misogini fara motiv
I1: De zeci de ani e incetatenita ideea asta prosteasca...
I2: Pai, om fi noi porci, da ele sunt niste nenorocite. Prefer sa fiu porc decat nenorocit.
I1:Asa e frate, astea te fac cand nici nu te`astepti...Adica o femeie daca stie ca arata bine crede ca`si permite orice...De aia mai bine iti iei o femeie grasa care`si vede de lungul nasului si nu face figuri
I1: Si Iulia aia, ma....e buna tare...da`i mica...Proasta asa n`ar fi ea, da nici nu`i place sa invete lucruri noi....nu zic acu c`ar trebui sa poata discuta cu mine despre politica, da nici batuta`n cap n`am cum s`o suport.
----
Analiza pe text: Nu tre sa ai motiv sa fii misogin. E pe sistemul "trick or treat". Esti sau nu. Patologic de obicei. N-ai cum sa devii misogin. E ca si cum ai accepta ca o femeie te`a calcat atat de grav incat capitulezi prin injurii. Buba la tine.
"Ideea prosteasca" e postura de victima in care alegi sa pledezi. Recunoaste mai bine ca nu stii sa fii macho decat din vorbe si refuzuri. Daca te deranjeaza ceva, ia atitudine.
'Porc"...."nenorocit"...cred ca ambele insusiri valideaza aceeasi idee. Doar ca prima subliniaza faptul ca esti neglijent fata de tine, cea de`a doua ca te doare la basca de ceilalti...Hmmm...sa fie oare vb de instinctul de autoconservare? Desi inspiratia Snatch imi spune ca de foame, un porc poate ascunde faptul c`a existat vreodata cadavrul unui nenorocit. O mana spala pe alta, right?
Si ajungem la "femeia grasa"...Fericire cu portia. Daca&in cantitatile in care i se ofera. Q.e.d.
Pe de alta parte, copilele nu reprezinta interes. Prada usoara...
De ce sunt urmasele Evei nenorocite? Pentru ca incearca sa epateze din perpetua stare de plictiseala? Ca incearca sa`si depaseasca conditia(implicit a sexului opus)?
N.B.:Chiar daca pare cum pare, precizez ca nu sunt misandra...consider barbatii egali ...intre ei :)

Niciun comentariu: